Eerst wat zijn

Microgroenten nu precies?

Microgroenten zijn zeer jonge plantjes die al geoogst worden bij het laten zien van hun eerste blaadjes. Het groeiproces van microgroenten duurt ongeveer 8 tot 14 dagen.

  • Bevat 4 tot 40 keer meer voedingsstoffen dan zijn volgroeide versie

  • Heeft zeer exclusieve smaken

 

Lees hieronder meer over!

Waarom onze microgroenten? 

Levend

Wij vinden het zeer belangrijk dat iedereen onze microgroenten zo vers mogelijk kan eten, hierdoor zijn de meeste voedingsstoffen nog niet vergaan. Daarom leveren wij de microgroenten levend, in 100% natuurlijk kokosvezel. De klant mag zelf thuis de microgroenten knippen, waardoor ze altijd het verst van het verst blijven. 

Geen pesticiden, bestrijdingsmiddelen

Dankzij ons zelfgemaakt, gecontroleerd hydroponiek systeem is het gebruik van bestrijdingsmiddelen overbodig. Daarom maken wij geen enkel gebruik van pesticiden of bestrijdingsmiddelen. 

Super voedzaam

Microgroenten bevatten enorm veel voedingsstoffen, wel 4 tot 40 keer meer in vergelijking tot zijn volgroeide versie. Vroeger was dit pure speculatie, maar sinds 2012 is het een feit. De universiteit van Maryland heeft in 2012 onderzoek gedaan naar de microgroenten en zijn erachter gekomen dat sommige voedingsstoffen in microgroenten in grotere hoeveelheden voorkomen dan in zijn volgroeide versie. 

Klik hier voor het onderzoek >>

De intense smaak

De smaak is enorm sterk van onze microgroenten, want de intensiteit van de smaak wordt verpakt in een heel klein plantje. Hierdoor zul je verbaast zijn over wat voor bijzondere smaken onze microgroenten in huis hebben. 

 

 

Gefilterd water

Het water filteren wij met het waterfiltersysteem van AquaTru. Deze waterfilter verwijdert tot 99% van alle chemische stoffen en maakt het water 100% kalk- en chloride vrij. Het water is dan nog zuiverder dan mineraal water. Hierdoor kunnen de plantjes gezond en optimaal groeien.