Milieu impact

Bij Short Greens staat een positieve impact op het milieu centraal in wat we doen. Op dit moment brengt de huidige landbouw enorm veel negatieve externe effecten mee. De traditionele landbouw heeft namelijk een enorme impact op de natuurlijke hulpbronnen van onze planeet. In plaats van het huidige landbouwsysteem gebruiken wij een duurzaam systeem, waarbij de microgroenten hydroponiek en verticaal worden verbouwd dat lokaal is gevestigd.

Water

Van onze zoetwater voorraad gaat 70% naar de landbouwsector. Dit moet veranderd worden, anders zou dit kunnen leiden tot grote problemen in de toekomst. Uit een onderzoek van Universiteit Arizona  bleek dat hydropieke systemen 90% minder water gebruiken. Short Greens maakt gebruik van zo'n hydroponiek systeem.

CO2-uitstoot

Short Greens reduceerd de transport emissies enorm. Dit komt doordat wij veel minder voedselkilometers maken, omdat wij ons lokaal vestigen dichtbij de klant. 

Pesticiden

Het overmatig gebruik van pesticiden heeft er tot geleid dat: De kwaliteit van de landbouwgrond flink achteruit is gegaan, rivieren, meren en sloten te veel chemische stoffen bevatten en het ecosysteem van meerdere dieren is verstoord. Door indoor de microgroenten te laten groeien, is het gebruik van pesticiden helemaal niet nodig. 

Minder land

Doordat wij onze microgroenten verticaal en het hele jaar door verbouwen betekent dat we productiever zijn per vierkante meter dan de traditionele landbouw. Hierdoor hoeven wij minder ruimte te gebruiken.