ons Verhaal

Short Greens heeft een missie om op een duurzame en sociaal verantwoorde manier smaakvol, veilig en voedzame microgroenten te produceren en te leveren aan consumenten, restaurants, etc.

Wij zijn een lokaal bedrijf, dat microgroenten indoor en verticaal verbouwd. Wij verstoren de ouderwetse transportketens die van ver komen, door ons te vestigen dichtbij de klant. Wij vermijden ook de traditionele groeiseizoenen door het hele jaar door op ambachtelijk wijze microgroenten te verbouwen. Dit doen we allemaal terwijl we minder water verbruiken dan bij de akkerbouw. We maken geen gebruik van GMO en bestrijdingsmiddelen en de opbrengsten per vierkante meter zijn veel hoger dan op het gewone land. 

Onze passie is om duurzaam, veilig en heerlijk eten te verbouwen en dit te delen met de lokale bevolking. Onlangs zijn we met succes begonnen met het indoor en verticaal laten groeien van onze eerste plantjes. Op dit moment wordt de vraag naar betrouwbaar, veilig, duurzaam en voedzaam voedsel steeds groter, doordat mensen bewuster zijn gaan leven. Hier willen wij graag een bijdrage aan leveren.